“Lage eis bedrijven gaat tot zesjescultuur leiden.”

De cijfers die studenten in het wo en hbo halen zijn aan het dalen. Een mogelijke oorzaak is dat bij sollicitaties nog maar heel weinig naar cijfers wordt gevraagd. Dat blijkt uit onderzoek naar ruim 19.000 vacatures en ruim 100.000 studentprofielen door Magnet.me, het Nederlands-Britse carrièrenetwerk voor studenten en starters op de arbeidsmarkt.

De beruchte zesjescultuur blijkt onder studenten op het wo en hbo nog niet te bestaan. Wel gaat het met de cijfers de verkeerde kant op: de afgelopen vier jaar is het gemiddelde bachelorcijfer onder wo-studenten gedaald van een 7,26 naar een 7,09 en het gemiddelde mastercijfer van een 7,59 naar een 7,52. Onder hbo’ers daalde het gemiddelde cijfer van een 7,21 naar een 7,07. Tegelijk wordt in vacatures steeds minder vaak een minimum-cijfer-vereiste gehanteerd. Dat gebeurde in maar 268 van de 19.708 onderzochte vacatures.

Bron: Magnet.me

TESTIMONIAL

“Complimenten voor het mooie advies en het gesprek dat we hadden! Dat doe je echt fantastisch!”

Maak een afspraak

Heb je de informatie gelezen over onze werkwijze bij ‘Masterkeuze’ en zoek je advies voor het kiezen van jouw masteropleiding?

Als je onderstaand verkort aanmeldingsformulier voor het masterkeuze adviestraject invult, nemen we per omgaande contact met je op!