Coaching voor jongeren

Coaching voor jongeren

Focus op Talent & Passie - Studiekeuze coach Berbel Emmens

Voor jongeren

  • Geen idee welke kant je op wilt?

Bovenstaande is zomaar een greep uit een aantal onderwerpen die je enorm bezig kunnen houden. Zou je je graag anders willen voelen maar heb je geen idee hoe je dit kunt aanpakken? Neem dan contact op voor een kort kennismakingsgesprek. Dit gesprek is kostenloos en vrijblijvend. Als we een ‘klik’ hebben gaan we vervolgens samen op een oplossingsgerichte manier kijken naar jouw hulpvraag.

Voor ouders

Je kind kan worstelen met zichzelf op weg naar zelfstandigheid. Op zich een normaal proces, maar het kan zijn, dat je je zich zorgen maakt over je kind dat in de puberteit zit. Om jongeren te begeleiden op weg naar volwassenheid, is het van belang dat zij zich bewust worden van de keuzes die zij maken en wat de invloed is van hun gedrag. Als zij inzicht krijgen in hun eigen gedrag zullen ze zelfstandiger kunnen functioneren op school en thuis.

Ook jongvolwassenen lopen regelmatig tegen de uitdagingen van het leven aan. Studie, geldzorgen, social media, vrienden, een heftige gebeurtenis, teleurstellingen, bijbaantjes, etc. Er kan van alles spelen waardoor zij minder lekker in hun vel zitten.

Missie & visie

Mijn uitgangspunt is een positieve veranderingsbenadering die aansluit bij de kwaliteiten van de jongere, waarbij hij of zij (weer) optimaal in zijn of haar kracht wordt gezet. Vooral kijken naar ‘wat kun je wel’ in plaats van ‘wat kun je niet’ en ‘wat wil je wel’ in plaats van ‘wat wil je niet’. Hiervoor maak ik gebruik van diverse methoden (o.a. NLP, Geweldloze Communicatie, Mission Possible, Oplossingsgericht Coachen).

Het mooie van de oplossingsgerichte werkwijze is dat slechts een klein stap in de goede richting voldoende is om een proces van grote verandering in gang te zetten.

Kosten jongeren coachtraject