Kan ik na een HBO studie ook een universitaire master volgen?

Ja, dat is vaak mogelijk na een premaster (ook wel schakeljaar genoemd). Door het volgen van een premaster kun je van HBO niveau naar universitair niveau ‘schakelen’. Een universitaire opleiding legt namelijk veel nadruk op onderzoek en analytisch vermogen, terwijl een HBO-opleiding meer beroepsgericht is. Bereid je er op voor, dat een premaster niet het leukste deel is van je studie; je bent eigenlijk alleen (tekorten) aan het wegwerken om tot het gewenste niveau voor toelating tot de Master te komen. Wees je hiervan bewust, het vereist doorzettingsvermogen en discipline met als ‘doel’ de master van je keuze. De duur van een premaster varieert van een half jaar tot een jaar (afhankelijk van je vooropleiding, keuzevakken, minoren, etc.)

TESTIMONIAL

“Complimenten voor het mooie advies en het gesprek dat we hadden! Dat doe je echt fantastisch!”

Maak een afspraak

Heb je de informatie gelezen over onze werkwijze bij ‘Masterkeuze’ en zoek je advies voor het kiezen van jouw masteropleiding?

Als je onderstaand verkort aanmeldingsformulier voor het Masterkeuze adviestraject invult, nemen we per omgaande contact met je op!