Ken jezelf | Persoonlijkheidstest – Assessment

Persoonlijkheidstest: Ken jezelf en maak bewuste keuzes

Hoe zet je mensen optimaal in op datgene waar ze goed in zijn en wat bij hen past? Ieder mens heeft een eigen karakteristieke manier van doen die hem/haar onderscheidt van anderen; de persoonlijkheid. Dat maakt dat iemand het ene gedrag vanzelfsprekend laat zien en het andere gedrag maar zelden. Weten wie je bent, is van belang om goed te kunnen inspelen op zaken waarop je wordt aangesproken.

Je kracht ligt in je talent en passie. Als je doet wat je leuk vindt ben je daar vaak ook goed in. Andersom ben je goed in de dingen die je vaak doet. Talent en passie liggen in elkaars verlengde. Het is de sleutel tot geluk en succes!

Bij Focus op Talent & Passie kun je een persoonlijkheidstest doen voor individuele coaching en/of loopbaankeuze.

Wat past het beste bij jou?

Hoe je op je werk of op school presteert hangt niet alleen af van je (voor)opleiding, vaardigheden en je ervaring, maar wordt ook in hoge mate bepaald door je persoonlijkheid en je voorkeuren. Deze aangeboren voorkeuren bepalen waar jij energie vandaan haalt, hoe jij situaties waarneemt en informatie opneemt, hoe je beslissingen neemt en hoe je je opstelt ten opzichte van je leef- en werkomgeving. Persoonlijke voorkeuren bepalen je gedrag.

Afhankelijk van je type kun jij je prettig of minder prettig voelen binnen een bepaalde baan, taak, of team, of geef je de voorkeur aan de ene specifieke organisatiestructuur boven de andere.

Weten waar je goed in bent

Je bewust te zijn van waar je goed in bent, is belangrijk. Iedereen moet een aantal competenties goed beheersen om goed te kunnen presteren. De kunst is om je optimaal in te zetten op datgene waar je goed in bent en de studie of het werk te doen dat bij je past.

Iedereen heeft talenten en passies. Wil je weten waar jij goed in bent en wat het beste bij jou past? Focus op Talent & Passie helpt bij het (her)ontdekken van je talenten en passie, om je optimaal te laten presteren en je verder te ontwikkelen. Hiervoor maken we gebruik van o.a. de Myers-Briggs Type Indicator (MBTI) Step 1 en MBTI Step 2, de Reflector Big Five Personality, de Reflector 360 graden feedback en de Career Scan.

Hoe kun jíj maximaal gebruik maken van je talenten en passies? Focus op Talent en Passie helpt je graag! Doe een persoonlijkheidstest.

Persoonlijkheidstesten

Focus op Talent & Passie maakt gebruik van verschillende vragenlijsten/persoonlijkheidstesten zoals de MBTI vragenlijst, de Reflector 360 test (een 360 graden feedback), de Big Five persoonlijkheidstest en de Career Scan. Bekijk hieronder de verschillende testen. Wil je advies welke test het beste bij jouw persoonlijke vraagstelling past? Neem dan contact met ons op.