Saxion Enschede begint samen met Leiden masterstudie archeologie.”

Hogeschool Saxion en de Universiteit Leiden starten in september met een nieuwe, gezamenlijke masterstudie op het gebied van archeologie. Het komt volgens Saxion maar zelden voor dat een hbo-opleiding  samen met een universiteit een masterstudie aanbiedt.

In het nieuwe schooljaar begint in Deventer de studie Applied Archaeology, die onderdeel uitmaakt van de School of Business, Building & Technology (BBT).  Dat maakt het mogelijk voor hbo-bachelorstudenten om door te stromen naar een masteropleiding.  De studie is een combinatie van toegepast en academisch onderwijs. Zo maakt een bedrijfsstage deel uit van de opleiding.

Engels voertaal

Volgens Saxion is  het de eerste masteropleiding met een professioneel profiel in de archeologie in Nederland. Wie de studie succesvol afrondt, kan aan de slag als projectleider bij archeologisch veldwerk of als erfgoedspecialist bij overheden. De studie krijgt Engels als voertaal. Maar het examen en het eindwerkstuk mogen ook in het Nederlands worden gedaan.

Bron: Tubantia

TESTIMONIAL

“Complimenten voor het mooie advies en het gesprek dat we hadden! Dat doe je echt fantastisch!”

Maak een afspraak

Heb je de informatie gelezen over onze werkwijze bij ‘Masterkeuze’ en zoek je advies voor het kiezen van jouw masteropleiding?

Als je onderstaand verkort aanmeldingsformulier voor het masterkeuze adviestraject invult, nemen we per omgaande contact met je op!