Nieuwe master Hogeschool Leiden richt zich op wijkgerichte beweegzorg

Nieuwe tweejarige deeltijd masteropleiding (MSc) Fysiotherapie en Wijkgerichte Beweegzorg. De master is bedoeld voor fysiotherapeuten die zich willen ontwikkelen tot professional die de spil vormt rond beweegzorg in de wijk.

Met ingang van het studiejaar 2020/2021 start Hogeschool Leiden met een bekostigde tweejarige deeltijd masteropleiding (MSc) Fysiotherapie en Wijkgerichte Beweegzorg.

Tijdens de masteropleiding Fysiotherapie en Wijkgerichte Beweegzorg ontwikkelen deelnemende fysiotherapeuten kennis en vaardigheden om passende (beweeg)zorg in het leven van de bewoners in de wijk te integreren. De studenten vormen samen met een tutor een leergemeenschap waarbinnen zij aan de slag gaan met vraagstukken op het gebied van integrale beweegzorg in de wijk. Zij richten zich hierbij op het vinden van passende oplossingen waarmee gezond bewegen in de wijk wordt gestimuleerd. Er wordt binnen de opleiding daarom gewerkt aan competenties als verbinden, ondernemen, netwerken, innoveren en onderzoeken. Na het afronden van de master hebben fysiotherapeuten de juiste kennis en vaardigheden in huis om een centrale rol als verbinder te vervullen tussen de domeinen zorg, welzijn, sport en wonen.

TESTIMONIAL

“Complimenten voor het mooie advies en het gesprek dat we hadden! Dat doe je echt fantastisch!”

Maak een afspraak

Heb je de informatie gelezen over onze werkwijze bij ‘Masterkeuze’ en zoek je advies voor het kiezen van jouw masteropleiding?

Als je onderstaand verkort aanmeldingsformulier voor het masterkeuze adviestraject invult, nemen we per omgaande contact met je op!